Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Az áfonya gyógyhatásairól
  2021-12-09 18:24:01, csütörtök
 
 



A fekete áfonya rendszeres fogyasztásával a krónikus betegségek is elkerülhetnek bennünket.

A fekete áfonya egy igazi szupertáplálék. Nemcsak küllemében vonzó ez a gyümölcs, de a fanyar és édeskés ízek kavalkádja is azonnal levesz bennünket a lábunkról. Az egyik legegészségesebb gyümölcs az egész világon, amelynek nagyon sok pozitív hatása ismeretes. A legújabb kutatások azt mutatják, hogy rendszeres fogyasztásával megelőzhetővé válhat a szívbetegség és a 2-es típusú cukorbetegség is. Létezik, hogy egy ilyen aprócska gyümölcs ilyen csodálatos hatásokkal rendelkezik? A legújabb kutatási eredmények azt mutatják, hogy igen.

Amennyiben rendszeresen fogyasztjuk a fekete áfonyát, számos betegség elkerülhet bennünket. Ezek a következők: Alzheimer-kór, cukorbetegség, elhízás, illetve szívbetegségek. Minek köszönhető ez a csodás hatás? Elsősorban az antociánoknak, amelyek a gyümölcs kékes fekete színét adják. Az antociánoknak nagyon sokféle pozitív hatása ismeretes, többek között gyulladást csökkentenek, de öregedésgátló, antioxidáns és rákellenes hatásokkal is rendelkeznek.

Az áfonya tehát rendkívül gazdag antociánokban, olyan növényi vegyületekben, amelyek semlegesítik a szervezetben a szabad gyökök károsító hatásait és ezzel csökkentik az oxidatív stressz kialakulásának esélyét a szervezetünkben, ami súlyos kónikus betegségek okozója is lehet.

Az antociánok gyulladáscsökkentő hatása kiemelkedő. Egyrészt segítenek csökkenteni az érelmeszesedés kockázatát, másrészt megakadályozzák, hogy plakk halmozódjon fel az artériákban. Emellett csökkenti a vérnyomást is, így lesz az áfonya az artériák egészségének védelmezője, amivel egyben az agy és a szív egészségét is szolgálja.

Az áfonya antioxidáns hatásai az agyat is védik az oxidatív stressztől. Ez azért nagyon lényeges, hiszen az oxidatív stressz az agyunkat sem kíméli. Ez a gyümölcs nemcsak az öregedési folyamatokat lassítja, hanem az agyműködésre is pozitív hatást gyakorol. Az áfonyának tehát a neuroprotektív hatása is kiemelkedőnek számít, így némi védelmet jelenthet a demencia és az Alzheimer-kór kialakulása ellen.

Az áfonyával kapcsolatban bebizonyosodott, hogy a benne található antociánok javítják az inzulinérzékenységet és a lipidprofilokat, miközben az oxidatív stressz mértékét jelentős mértékben csökkentik Az áfonya ezen kívül a vércukorszintet is mérsékli, így minimalizálja a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának kockázatát.

Ez a csodás gyümölcs emellett más tápanyagokban is rendkívül gazdag, nem hiába került az utóbbi időszakban a kutatások középpontjába. Nagy mennyiségben tartalmaz rostokat, K- és C-vitamint. Mindkét vitamin pozitívan hat az erek állapotára, nem beszélve arról, hogy a C-vitamin egy antioxidáns vitamin is.
Forrás : Link

Másik forrás szerint :



A fekete áfonya teljes szervezetünkre jótékonyan hat, de különösen támogatja a szem és a szív- és érrendszer egészségét.

A fekete áfonya egyszerre édes és finom, miközben alacsony a kalóriatartalma és tele van mikrotápanyagokkal, antioxidánsokkal. Fél bögre áfonyában annyi antioxidánst találunk, mint öt adag almában, borsóban, sárgarépában vagy brokkoliban.

Ennek a parányi gyümölcsnek jól ismert az érfalvédő hatása. Csökkenti a hajszálerek kóros törékenységét és áteresztőképességét, meggátolja a vérlemezkék összetapadását.

Mivel hatóanyagai az erekben fokozzák a vérkeringést, a fekete áfonya fogyasztása nagyon hasznos rossz vérkeringés esetén.

A várandósság alatt kifejezetten ajánlott aranyér és visszér kezelésére, mivel ilyenkor nagyobb eséllyel alakulnak ki ezek a betegségek. Ha valaki gyakori véraláfutásokkal küzd, szintén érdemes fekete áfonyát fogyasztania.



Egyrészt a benne lévő flavonoidok megerősítik a hajszálereket, másrészt a gyümölcs megakadályozza a kalcium vérerekben történő lerakódását, amivel elejét veheti az érelmeszesedésnek is.

A fekete áfonya igen erős, ámde teljesen természetes vérhígító hatással rendelkezik, amivel sikeresen akadályozza meg, hogy a vérlemezkék összetapadjanak. Ezáltal azt is megelőzheti, hogy vérrög alakuljon ki, mely egyébként rendkívül veszélyes lehet.

A fekete áfonya igen jelentősen serkenti a mikrokeringést. Állatokon és már embereken elvégzett kutatások során is bebizonyosodott, hogy a fekete áfonya csökkenti az erek áteresztőképességét, miközben fokozza a vérkeringést és javítja az érrendszer tónusát. A kutatók azt is megállapították, hogy a fekete áfonya javítja a hajszálerekben a véráramlást, és így megszünteti a vénás és mikropangást a lábakban.

Mivel erősíti a hajszálereket, a szem vérellátásában is fontos szerepe van. Egy vizsgálat során egy hónapon keresztül feketeáfonya-kivonattal kezeltek 31 pácienst. A kísérlet végén beigazolódott, hogy a hajszálerek megerősödtek, és az - elsősorban a cukorbetegség okozta - ideghártya-bántalmak esetében csökkent a szembevérzés.

Fontosabb hatásait összegezve igen hatékony :
A hajszálerek erősítésére.
Aranyérrel és visszérrel küszködőknek.
Látásromlást tapasztalóknak.
Cukorbetegeknek.


A fekete áfonya levét a népi gyógyászat már régen használja a vércukorszint csökkentésének céljából. Kutyákon végzett kísérletek is bizonyították, hogy ténylegesen képes csökkenteni a vércukor szintjét, még akkor is, ha cukrot fecskendeztek be mérés közben.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: legegészségesebb, véraláfutásokkal, antioxidánsokkal, vércukorszintet, megállapították, kalóriatartalma, bebizonyosodott, összetapadjanak, szervezetünkben, megakadályozzák, cukorbetegeknek, lipidprofilokat, vérellátásában, szupertáplálék, fogyasztásával, érelmeszesedés, szervezetünkre, csökkentésének, összetapadását, megakadályozza, szívbetegségek, kialakulásának, mikrokeringést, neuroprotektív, hajszálerekben, tapasztalóknak, hajszálereket, antociánoknak, elkerülhetnek, megelőzhetővé, cukorbetegség, törékenységét, antociánokban, öregedésgátló, vegyületekben, minimalizálja, fekete áfonya, krónikus betegségek, igazi szupertáplálék, egyik legegészségesebb, egész világon, legújabb kutatások, 2-es típusú, ilyen aprócska, legújabb kutatási, fekete áfonyát, csodás hatás, gyümölcs kékes, antociánoknak nagyon, áfonya tehát, szabad gyökök, oxidatív stressz,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
A végzet az  Egyszerűen  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Alakot vált...  Emberként automatikusan értéke...  Facebookon kaptam  Emberként automatikusan értéke...  A Gömb  Az Európai Unió is foglalkozik...  Föld napja április 22  A világnak égető szüksége van ...  Emberként automatikusan értéke...  Facebookon kaptam  Jó éjt  Esti kép  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Tehetségtelen gyerek nincs.  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Facebookon kaptam  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Minden szülő a lényével nevel.  Facebookon kaptam  Pillangó  képre írva  Jó éjt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Volt egy...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Semmit ne higgy el  Facebookon kaptam  A könnyek összegyűjtése  Alvó cica  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Rögtön puha Mézes Krémes  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Minden szülő a lényével nevel.  A boldogság ült a világvégén  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  William Shakespeare idézet  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  A fenyő nem szép fa, (...)  Viharban csak az a fa marad ál...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az embernek a társa: hiányzik.  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Egyszerűen  Fodor Ákos költő,  Az idő elsodorja létezésünk  Facebookon kaptam Gizike bar...  Szép estét  Facebookon kaptam  Tehetségtelen gyerek nincs.  Esti kép  Facebookon kaptam  Minden szülő a lényével nevel.  Facebookon kaptam  Életművészet  Facebookon kaptam  Vannak arcok  Az embernek a társa: hiányzik.  Beney Zsuzsa - Sirató  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  A végzet az  Facebookon kaptam  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Facebookon kaptam  Ébredj  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa  Facebookon kaptam Gizike bar...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Az Európai Unió is foglalkozik...  Facebookon kaptam  Gondolatok az életről és szere...  Ahogy emelkedik a rezgés...  Tehetségtelen gyerek nincs.  Facebookon kaptam  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Egyszerűen  Ünnepelj csak  Facebookon kaptam  Ez a jó az alvásban. 
Bejegyzés Címkék
fekete áfonya, krónikus betegségek, igazi szupertáplálék, egyik legegészségesebb, egész világon, legújabb kutatások, 2-es típusú, ilyen aprócska, legújabb kutatási, fekete áfonyát, csodás hatás, gyümölcs kékes, antociánoknak nagyon, áfonya tehát, szabad gyökök, oxidatív stressz, érelmeszesedés kockázatát, artériák egészségének, szív egészségét, áfonya antioxidáns, oxidatív stressztől, gyümölcs nemcsak, öregedési folyamatokat, áfonyának tehát, neuroprotektív hatása, áfonyával kapcsolatban, benne található, áfonya ezen, csodás gyümölcs, utóbbi időszakban, kutatások középpontjába, erek állapotára, antioxidáns vitamin, parányi gyümölcsnek, érfalvédő hatása, hajszálerek kóros, vérlemezkék összetapadását, erekben fokozzák, várandósság alatt, benne lévő, gyümölcs megakadályozza, kalcium vérerekben, vérlemezkék összetapadjanak, érrendszer tónusát, szem vérellátásában, vizsgálat során, hónapon keresztül, kísérlet végén, hajszálerek megerősödtek, cukorbetegség okozta, hajszálerek erősítésére, népi gyógyászat, vércukorszint csökkentésének, vércukor szintjét, legegészségesebb, véraláfutásokkal, antioxidánsokkal, vércukorszintet, megállapították, kalóriatartalma, bebizonyosodott, összetapadjanak, szervezetünkben, megakadályozzák, cukorbetegeknek, lipidprofilokat, vérellátásában, szupertáplálék, fogyasztásával, érelmeszesedés, szervezetünkre, csökkentésének, összetapadását, megakadályozza, szívbetegségek, kialakulásának, mikrokeringést, neuroprotektív, hajszálerekben, tapasztalóknak, hajszálereket, antociánoknak, elkerülhetnek, megelőzhetővé, cukorbetegség, törékenységét, antociánokban, öregedésgátló, vegyületekben, minimalizálja, tápanyagokban, bizonyították, beigazolódott, vércukorszint, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 6761
  • e Hét: 31652
  • e Hónap: 63138
  • e Év: 267839
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.